Minder zilverreigers in natuurgebied De Onlanden nog geen reden voor paniek

Het aantal grote zilverreigers in natuurgebied De Onlanden ligt lager dan vorig jaar. Toch is er volgens het Groninger Landschap nog geen reden tot paniek. “Het komt wel goed.”

“Vorig jaar telden we ruim 150 grote zilverreigers”, vertelt Rene Oosterhuis van het Groninger Landschap. “Afgelopen weekend hebben we er slechts 34 geteld. Waarschijnlijk heeft dat te maken met de winter in Oost-Europa. Zilverreigers zijn echte trekvogels. In september zie je de eerste reigers hier verschijnen. Dit jaar zijn ze iets later, maar ik verwacht dat dat nog wel helemaal goed gaat komen.”

De grote zilverreigers, de Ardea alba, kwamen gedurende een langere periode niet voor in Nederland. Dit had te maken met de jacht op de reigers. Sinds de jaren zeventig gaat het beter. In Nederland werd in 1978 voor het eerst een broedende zilverreiger gespot, en sindsdien is hij bezig met een opmars.

Deel dit artikel: