Hockeyclub Naarden rouwt ook om dood Wytze Pennink

nieuws
De herdenking van Wytze Pennink. Bron foto: Elin Stil

De 18-jarige Wytze Pennink wordt niet alleen in Groningen herdacht. Ook bij zijn hockeyclub in het Noord Hollandse Naarden staat men stil bij zijn overlijden.

Pennink speelde samen met zijn familieleden jaren bij HC Naarden. Ook was hij trainer-coach bij de club. Hij werd daar door zijn medespelers en de jeugd op handen gedragen vanwege zijn enthousiasme en humor. Bij HC Naarden wordt dinsdagavond een bijeenkomst gehouden om het verdriet te verwerken.

In Groningen hangen bij Vindicat de vlaggen halfstok. Ook is er tot vrijdag corpsrouw. Pennink was lid van Vindicat. Op de plek waar hij in het water is gevallen, bij het Lopende Diep, liggen al vele bloemen en branden er kaarsen.

Pennink werd sinds vrijdagmorgen vermist en werd maandag door een woonbootbewoonster gevonden. Sectie wees uit dat Pennink door verdrinking om het leven is gekomen.