Winkels Paddepoel op zondag verplicht open

wijken
Bron foto: Geartsje Stoker

De ondernemers van Winkelcentrum Paddepoel moeten op zondag verplicht hun winkel openen. Dat heeft de rechter donderdag bepaald in een zaak tegen de winkel Primera.

De Vereniging van Eigenaren had de winkelier voor de rechter gedaagd omdat die de deuren op zondag dicht hield. De inkomsten op die dag zouden niet opwegen tegen de personeelskosten. Primera kreeg per overtreding 500 euro boete en dat is inmiddels opgelopen tot 10 duizend euro, maar de boete is niet betaald. Ook enkele andere winkels, zoals slager Oosterhof, hebben grote moeite met de openingsplicht.

Volgens de rechter mag de Vereniging van Eigenaren de boete wel degelijk opleggen. Primera denkt aan hoger beroep. Het CDA in de gemeenteraad heeft inmiddels vragen gesteld over de verplichting om op zondag open te gaan.