VVD en Student en Stad tegen verbod ontgroening

nieuws
Foto Andor Heij

De raadsfracties van de VVD en Student en Stad zijn tegen het verbod op ontgroeningen. Zij willen weten hoe het Stadsbestuur dit wil klaarspelen.

Het College, de RUG en de Hanzehogeschool maakten donderdag bekend, af te willen van ontgroeningen. Dit na enkele pijnlijke incidenten bij studentenvereniging Vindicat. De twee partijen vinden dat hierdoor de verkeerde mensen worden gestraft. Een incident bij één vereniging mag niet leiden tot het duperen van een grote groep onschuldige studenten. Bovendien zijn de verenigingen juist erg betrokken bij de stad.

De partijen vinden wel dat strafbare feiten moeten worden aangepakt. Daarvoor moet de aangiftebereidheid omhoog. VVD en Student en Stad willen weten wat het stadsbestuur verstaat onder het begrip “cultuurveranderingen”, en of de studentenverenigingen bij de plannen betrokken worden,