Studenten Albertus Magnus zwoegen in Drents-Friese Wold

nieuws
Foto: Liesbeth Koel - boswachtersblog.nl

Ruim tweehonderd eerstejaarsstudenten van de studentenvereniging Albertus Magnus hebben de afgelopen dagen gezwoegd in natuurgebied het Drents-Friese Wold. De werkzaamheden maken deel uit van de introductieweek.

Tijdens een deel van de introductieweek verblijven de studenten in kampeerboerderij Wouda in Appelscha. Behalve dat men elkaar leert kennen, worden er ook bijzondere opdrachten uitgevoerd. Eén van de opdrachten is dat men op maandag- en woensdagochtend een werkochtend op de heide organiseert.

“De studenten staan dan zij aan zij opgesteld om elke opgekomen den of lariks uit de heide te trekken”, vertelt boswachter Liesbeth Koel. “Dit jaar waren de weersomstandigheden zwaar. Maandag daalde er een miezerregen neer, en woensdag was er sprake van een tropische dag. Toch ben ik ontzettend trots. Als je aan het begin van de ochtend het veld bekijkt dan denk je hoe kom ik hier ooit doorheen? Maar na twee uur ziet het er al heel anders uit. Het is verbazingwekkend hoeveel werk er verzet is in een korte tijd.”

Koel is blij met de hulp van de studenten. “Zonder de studenten zouden enkele heideterreinen in het Drents-Friese Wold er veel minder fraai bijliggen.”