Stad raakt 75 brievenbussen kwijt

PostNL gaat de komende tijd in de gemeente Groningen 90 brievenbussen weghalen. Er blijven 70 brievenbussen staan en er komen er 15 nieuwe bij. De reden voor de aanpassing is dat we in ons land steeds minder post versturen.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd, of verplaatst naar plaatsen waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of het begin van een woonwijk. Over de veranderingen heeft PostNL gesproken met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals de ANBO. Daarbij is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven ze daarom staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

De veranderingen vinden plaats tussen 10 oktober en 11 november. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de bus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie. De informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.

Deel dit artikel: