PVDA: “Investeren in stadjers, niet in stadhuis”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De PVDA Groningen is tegen een luxe verbouwing van het stadhuis.

De verbouwing is nodig, omdat de raadzaal te klein wordt. Oorzaak hiervoor is het groeiende aantal raadsleden. De stad heeft nu meer dan 200.000 inwoners en daarmee groeit het aantal raadsleden van 39 tot 45. Daar komt bij dat het stadhuis aan groot onderhoud toe is. De gemeenteraad mag daarom nu kiezen uit drie scenario’s voor de toekomst, van eenvoudige verbouwing tot volledige make-over.

De PvdA kiest voor eenvoudige verbouw, waarbij de raadszaal groter wordt, de entree toegankelijker en aantrekkelijker en een aantal kantoorruimten aangepast. ‘Luxer dan dat is niet nodig’, zegt PvdA-fractievoorzitter Carine Bloemhoff. Ze investeert liever in Stadjers. “Er zijn immers genoeg mensen die niet kunnen meekomen. Zij moeten er eerst op vooruit.’ Ze vindt het “beter wanneer de politiek hen in de wijk opzoekt. Daar zijn immers de problemen waar we wat aan moeten doen. Daarom investeren wij liever in betere woningen in Selwerd, minder kinderarmoede en meer banen. Stadjers boven stadhuis.”

Deel dit artikel:
Adverteren?