Plofkraak bij betaalautomaat Helperplein

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een betaalautomaat bij een supermarkt aan het Helperplein heeft in de nacht van maandag op dinsdag een plofkraak plaatsgevonden.

De kraak vond plaats rond 01.30 uur. Rond dat tijdstip werd de automaat met behulp van een aantal gasflessen opgeblazen. Hierdoor ontstond er een aanzienlijke ravage. Overal lag inkt en geldcassettes, die later door de politie zijn veiliggesteld.

Het is onbekend of de daders bij de plofkraak geld hebben buitgemaakt. De politie heeft een groot deel van de nacht onderzoek gedaan, waardoor een gebied rondom de supermarkt was afgesloten. De daders zijn na de kraak gevlucht op een bromfiets, en zijn nog voortvluchtig.

Deel dit artikel:

 1. Tja, als die stommelingen van die banken niet naar me willen luisteren,
  dan houden we die plofkraken nog wel even.
  Terwijl het zo simpel is te vermijden !
  Een (onbereikbaar voor criminelen) buis / slang vanuit die flappentap
  naar bijv het dak, met daarin een ventilatortje, die alles uit die flappen-
  tap afzuigd en op het dak naar buiten blaast.
  Zo kan er nooit een explosief mengsel ontstaan.
  En het kost bijna niets.
  Materiaalkosten c.a. € 50,00
  Ik heb het in 2015 al aan de banken gemeld, maar ze hebben geen
  interresse.
  Ze betalen liever enkele tot meerdere duizenden euros aan de schade.

  1. Ze spuiten gewoon jou buis vol met pur en jou idee werkt niet meer,bovendien heeft plof kraken in Nederland weinig zin meer aangezien de meeste nu voorzien zijn van inkt die het geld totaal waardeloos maakt.

   1. Je moet beter lezen.
    Die buis is onbereikbaar, want daarvoor moet je eerst op het dak
    klimmen om deze te kunnen volspuiten.
    Die buis wordt dus weggewerkt in het beton van het gebouw, en
    pas op het dak komt ‘ie naar buiten.
    En als je die buis bijv. 30 cm maakt, heb je een vrachtwagenlading
    aan spuitbussen nodig om dat vol te spuiten.
    Je zou dan 1,5 m³ moeten volspuiten (bij een lengte van 20m)

   2. En dat totaal onhandige recept allemaal voor 50 euro aan materiaalkosten?en bovendien heb je niet zoveel pur nodig want deze buis van jou word gewoon een prop ingeduwd met daarna pur.Daarom heeft ook niemand interesse in jouw idee omdat het met inktpatronen veel goedkoper is en direct toepasbaar.

   3. Dommer kan het niet.

    Is het niet heel erg verdacht dat jij midden in de nacht met een 20m ladder door de
    stad loopt, naar het dak klimt van een gebouw om daar die leiding vol te spuiten ?
    Nog voor je beneden bent staat de politie op je te wachten !
    Inktpatronen zijn goedkoper ? En de schade van 10.000 euro na zo’n explosie dan ?
    Denk toch eerst eens na voor je met domme antwoorden komt.

   4. Zinloze discussie. Het betreft hier een losse automaat, geen ingebouwde. Het beste wat je kunt doen is de gevel er uit rijden. Complete automaat inladen en vervolgens de booby trap omzeilen op een geheime locatie. Supermarkten moesten maar eens een soort kooi om de automaten plaatsen die er ’s nachts omheen gaat. Duurt te lang om dan nog bij de automaat te komen.

 2. Dat was een kwestie van tijd. Elders in Nederland al een tijd aan de gang. Het gaat niet om een betaalautomaat bij de supermarkt maar een ING pinapparaat in de supermarkt. Alle buitenpinapparaten voor zover ze er nog zijn zijn inmiddels afdoende beveiligd. Het tuig richt zicht dus nu op de mobiele apparaten in de supermarkten en over de grens in Duitsland waar ze nog een verbeterslag moeten maken.

  1. Dobber je hebt geen clou waarover je praat,nogmaals er worden in Nederland nog amper plofkraken gepleegd omdat het inmiddels bekend is dat in Nederland er inktpatronen inzitten en dan kom jij er aan met oplossing voor een probleem wat er niet is.En dan heb jij het over dom,hahahaha)

   1. Jij vindt mij dom, omdat je het normaal vind, dat je een schade van
    tienduizenden euros voor lief neemt, omdat de criminelen toch
    niets meer aan het geld hebben ?
    Misschien vinden ze het al leuk een dergelijke schade te veroorzaken.
    Nouja, je kunt gewoon helemaal niet meer nadenken, dat zal het wel zijn.
    Zielig hoor.
    Je kunt er gewoon niet tegen, dat ik een perfecte goedkope oplossing heb,
    en jij dat niet kon bedenken, en steeds maar de schade en het gevaar voor
    de omgeving voor lief neemt.

   2. De oplossing die er nu is werkt prima en is zeer goedkoop en er hoeft geen aannemer en bouwverguningen aan te pas te komen,plofkraken in Nederland zijn met 95 procent naar beneden gegaan sinds invoering van de inktpatroon.Je kon wel broer van Ed Baars zijn (you tube)die heeft ook allemaal oplossing voor problemen die er niet zijn.a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *