“Iedereen die van vruchtenbomen houdt is welkom op oogstfeest”

wijken
Bron foto: Vlaanderen Lekker Land / Flickr / CC 2.0-nc-nd-by

Landschapsbeheer Groningen sluit op zaterdag 1 oktober het project ‘Groene knopen, Rode draden’ officieel af. 

De afgelopen vier jaar hebben de deelnemers aan het project ‘Groene knopen, Rode draden’ in Groningen, Friesland en Drenthe samen meer dan 85 boomgaarden aangeplant. “Dat is een prachtige oogst van een project waar heel veel dorpen met groot enthousiasme aan hebben gewerkt”, aldus de organisatie. “Er zijn vruchtbomen geplant bij basisscholen en bij verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook op verrommelde terreintjes die door de inzet van de buurt zijn veranderd in groene oases voor mens en dier.”

Tijdens de oogstmarkt op het terrein van Landschapsbeheer Groningen in Hoogkerk wordt de opbrengst van het project gevierd. Er zijn demonstraties en divers standjes waar vruchtboomliefhebbers onder meer hun onbekende rassen kunnen laten determineren. De markt begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur en “iedereen die van vruchtenbomen houdt is welkom op het oogstfeest”.

Buurtboomgaardenprijsvraag
Daarnaast wordt ook de winnaar van de buurtboomgaardenprijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard!’ uitgereikt. Er zijn vijf dorpen genomineerd: Mussel, Roden, Slochteren, Fluitenberg en Makkum. De prijs wordt uitgereikt door Tammo Katuin, voorzitter van de Noordelijke Pomologische Vereniging.

 

Deel dit artikel: