Gemeente gaat eendenkroos te lijf

Eendenkroos heeft de afgelopen week voor flink wat problemen gezorgd in de vijvers in de wijk Lewenborg. De gemeente Groningen is maandag begonnen met een grote schoonmaakoperatie.

Eind vorige week kwamen de eerste berichten binnen. Buurtbewoners constateerden dat door de dikke laag kroos vissen geen zuurstof meer kregen en het loodje legden. De afgelopen dagen zijn tientallen karpers, snoeken, baarzen en voorntjes uit het water gehaald.

De gemeente Groningen die eigenaar en beheerder is van de vijvers zijn maandag met groot materieel uitgerukt. “Met zo’n tien man zijn we de kroos te lijf gegaan”, vertelt een woordvoerder. “Dit gebeurde onder andere met schepnetten waarmee het kroos verwijderd werd.” De zegsman vertelt dat al veel Lemna minuta verwijderd is, maar dat men ook zeker woensdag nog bezig zal zijn.

Deel dit artikel:

  1. Deze beelden zijn van de Lewenborgsinge zit wel stroming in het water en is geen kroos te bekennen. Erg leuk dat de oudste muskuseend van het gezelschap op de film staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *