FC Groningen ontvangt promovendus Sparta Rotterdam

De Trots van het Noorden begint speelronde vijf van de Eredivisie aankomende zondag om half drie tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Ernest Faber gaat dan op jacht naar de eerste drie punten van het seizoen.

FC Groningen staat met één punt samen met PEC Zwolle onderaan de Eredivsie. En daar moet verandering in komen. De Groningers treffen echter een ploeg met vertrouwen. De promovendus haalde uit de eerste vier wedstrijden zes punten met verzorgd en goed voetbal.

Voorbereiding

In de voorbereiding speelde beide ploegen in Hoogeveen ook al tegen elkaar. Groningen had het moeilijk tegen het compact spelende Sparta Rotterdam. Groningen wist door een penalty van Hoesen op het nippertje gelijk te spelen: 3-3.

Historie

FC Groningen speelde in de Eredivisie 28 keer in eigen huis tegen Sparta. Twaalf keer liep het als winnaar van het veld, zeven keer ging Sparta met drie punten naar huis. De grootste thuisoverwinning dateert uit 27 augustus 1980. Toen won de FC met 5-0. De grootste thuisnederlaag tegen de Rotterdammers kreeg de FC op 5 december 1993 te verwerken: 1-4.

Vermoedelijke opstelling

Jesper Drost is enkele weken uitgeschakeld. Voor de rest heeft trainer Ernest Faber de beschikking over een fit elftal. Tibbling was tegen PSV ziek en is nog niet helemaal hersteld. Hij wordt vervangen door Hiariej. Afgaande op de training start FC Groningen met de volgende elf namen:

Padt. Hateboer, Larsen, Memisevic,Davidson. Hiariej, Linssen, Jenssen. Idrissi, Hoesen, Mahi.