FC Groningen ontmoet angstgegner FC Utrecht

FC Groningen trapt vrijdagavond om 8 uur af in en tegen FC Utrecht. De ploeg van Ernest Faber wacht een moeilijke wedstrijd. Al sinds 2009 werd er niet meer gewonnen in de Galgenwaard.

Historie

FC Groningen speelde, alle competities bij elkaar opgeteld, in totaal 45 keer in de Domstad. 9 keer ging de Trots van het Noorden met drie punten naar huis, 27 keer verloor de FC in Utrecht. De grootste en tevens laatste overwinning dateert uit 2009. Op 23 september won Groningen met 2-4. De grootste nederlaag was op 27 mei 2001: het werd toen 6-0.

Zelfde elf

Trainer Ernest Faber start met dezelfde elf als tegen Sparta Rotterdam. Dit betekent dat Tom Hiariej de voorkeur krijgt boven Simon Tibbling en dat Bryan Linssen op de 10-positie speelt. Alleen Jesper Drost is niet beschikbaar vanwege een enkelblessure.

Opstelling: Padt. Hateboer, Larsen, Memisevic,Davidson. Hiariej, Linssen, Jenssen. Idrissi, Hoesen, Mahi.