FC Groningen eenvoudig door in het bekertoernooi

sport
Foto: Sportphotoagency.com .Bryan Linssen van FC Groningen scoort,

FC Groningen heeft een gemakkelijke overwinning geboekt in de eerste ronde van het bekertoernooi. De ploeg won met 0-4 van V.V. Capelle, dat uitkomt in de zaterdag Derde Divisie.

Zonder de licht geblesseerden Jason Davidson, Samir Memisevic en Bryan Linssen begon de FC goed aan de wedstrijd. In de 10e minuut schoot Hoesen een vrije trap in de kruising. 5 minuten later werd de score verdubbeld. De bal belandde na een actie van Idrissi voor de voeten van Tom van Weert: 0-2

Daarna zakte de Trots van het Noorden weg. De ploeg van Ernest Faber werd slordig en speelde in een te laag tempo, maar Capelle wist daarvan niet te profiteren. De thuisclub creëerde dan ook geen uitgespeelde kansen.

Ook in de tweede helft speelde de FC in een te laag tempo. Toch kwamen de Groningers niet in de problemen. Na 65 minuten kwam de ploeg op 0-3. Hans Hateboer kopte een hoekschop van Van Nieff achter doelman Bradly van der Meer. In de 79e minuut zette invaller Sørloth de 0-4 eindstand op het scorebord. De spits kopte een vrije trap van een andere invaller, Albert Rusnak, tegen de touwen.

En zo bereikt FC Groningen eenvoudig de volgende ronde en gaat het verder, op jacht naar nieuw succes in het bekertoernooi. De loting voor de tweede ronde is donderdagavond.

Opstelling: Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Van Nieff; Hiariej(66: Tibbling), Jenssen, Van Weert; Idrissi(71: Sørloth), Hoesen, Mahi(57: Rusnak).