Crowdfundingsactie gestart voor Groningse detective

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De stad Groningen in het teken van een duistere moord. Dat is het thema voor de film Foreshadow waar deze week een crowdfundingsactie voor begonnen is.

“De film gaat over een succesvolle detective die al vele zaken heeft opgelost”, vertelt scenarioschrijver Sam Tengbergen. “Maar dan worden er ineens verschillende raadselachtige moorden gepleegd. Moorden waarbij er bij de lijken briefjes worden achtergelaten met cryptische aanwijzingen, waardoor de detective voor een groot raadsel staat.”

Behalve Tengbergen wordt Foreshadow geproduceerd door regisseurs Roman Hageman en Jetze Koper. “Om de film mogelijk te maken zijn we een crowdfundingsactie gestart”, legt Roman uit. “Zelf hebben we professionele videoapparatuur, maar we moeten ook rekwisieten aankopen, locaties huren en bedragen betalen voor muziek- en videorechten.” Roman voegt er aan toe dat al het geld dat opgehaald wordt in de film gestopt gaat worden. “We willen er zelf niet rijk van worden. Nou ja, wel rijk, maar dan rijk aan ervaring.”

De film Foreshadow zal uiteindelijk zijn première beleven in Pathé Groningen. Meer informatie over de crowdfundingsactie en het doneren is te vinden op deze website.