Oppositie Haren gaat voor fusie

De oppositiepartijen in Haren pleiten in een brief aan minister Plasterk voor samengaan met Groningen en Ten Boer. Dit als reactie op de B en W brief van juli aan de minister waarin zij oproept de herindeling van Haren stop te zetten.

De PvdA, ChristenUnie, GroenLinks en de VVD vinden dat de brief van B en W een eenzijdig beeld schetst en onwaarheden bevat. De inhoud van de brief gaat over een periode die inmiddels achterhaald is. Daarnaast vindt de oppositie in tegenstelling tot B en W zelfstandigheid niet noodzakelijk om dichtbij de burger te staan.

Het is de hoogste tijd om knopen door te hakken. De besprekingen over de fusie zijn al jaren bezig. Veel inwoners zien door de bomen het bos niet meer.

De provincie organiseert inloopavonden over de voorgenomen fusie op 30 en 31 augustus.