Noorderzon gaat voor duurzaamheid

Vandaag begint editie 26 van dit festival met honderden theatervoorstellingen, muziek, kunst, wetenschap en literatuur. Duurzaamheid en bewust leven staan hoog in het vaandel tijdens dit 11 dagen durende zomerfeest.

Naast het brede culturele aanbod betekent Noorderzon ook gewoon genieten op de vele terrassen in het Noorderplantsoen. Puur Noord Nederland past met haar voedselkraampjes goed bij de duurzaamheidsambities van Noorderzon. Bewust omgaan met voedsel is voor hen belangrijk en deze boodschap willen zij de bezoekers graag meegeven. De producten die ze verkopen zijn geleverd door meer dan 70 biologische boeren uit de regio. Door de ingrediënten op maat in te kopen wordt verspilling van voedsel voorkomen. Daarnaast serveren ze producten die van goede kwaliteit zijn maar die er niet helemaal uitzien zoals het “hoort”.

Noorderzon begint vanavond en duurt tot en met zondag 28 augustus.