Mogelijk ontvoering in Paddepoel (update)

nieuws

In de wijk Paddepoel heeft zich zaterdagnacht mogelijk een ontvoering afgespeeld. De politie heeft de zaak in onderzoek en houdt alle opties open. Vooralsnog lijkt er geen sprake te zijn van een daadwerkelijke ontvoering, aldus een politiewoordvoerder.

De politie kreeg zaterdagnacht een melding dat twee personen heftige ruzie hadden bij twee geparkeerde scooters onder de studentenflat aan de Kleine Beer in de wijk Paddepoel. De getuige zag op een gegeven moment dat een auto kwam aanrijden en dat een man/jongeman in de kofferbak werd gestopt. De klep ging nog een keer open en dicht, waarna de auto wegreed. De melder maakte vervolgens een foto van de auto en meldde de politie met het kenteken. Het voertuig is niet meer aangetroffen.

Berger Poort heeft de twee scooters afgevoerd nadat ze waren losgeflext.

Update maandag 10.30 uur:
De politie meldt dat de ontvoering op een misverstand berustte. “We hebben onderzoek gedaan”, vertelt Kalina Pruntel van de politie. “Uit het onderzoek is gebleken dat er plaatsgebrek was in de auto, waarop besloten werd om één van de mensen in de kofferbak te vervoeren. Door getuigen werd dit anders beoordeeld waarop de hulpdiensten werden ingeschakeld, maar uiteindelijk bleek er dus niets aan de hand.”