Met 30 kilometer per uur over de busbrug

Stad- en streekbussen van vervoersbedrijven Qbuzz en Arriva mogen vanaf maandag nog maar met dertig kilometer per uur over de nieuwe busbrug bij de Paterswoldeweg rijden.

De snelheidsverlaging is één van de maatregelen van de gemeente Groningen om buurtbewoners aan de Koeriersterweg tegemoet te komen. Sinds de nieuwe brug er ligt klagen zij over geluidsoverlast. Vooral wanneer een bus de drempel neemt waar het wegdek van de brug aansluit op het asfalt, zorgt dit voor trillingen en geluid.

Naar aanleiding van reportages op OOG TV en een brief van de buurtbewoners, zijn de gemeente en de projectleider in gesprek gegaan. Behalve een snelheidsverlaging is er de afgelopen periode een geluid- en trillingsmeting uitgevoerd, waaruit gebleken is dat het lawaai binnen de normen valt. Na de zomer zullen de maatregelen met de bewoners geëvalueerd worden.

Deel dit artikel: