Stadjers vaker naar Martini Ziekenhuis

nieuws

De inwoners van de gemeente Groningen gaan vaker naar het Martini Ziekenhuis dan het Universitair Medisch Centrum. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Onderzoek & Statistiek van de gemeente Groningen.

Vorig jaar noteerde het Martini Ziekenhuis dat 35 procent van haar patiënten afkomstig is uit de gemeente Groningen. Het UMCG scoort hier met een percentage van 14 procent lager. Hoewel meer Stadjers voor het Martini Ziekenhuis kiezen, komen patiënten elders uit het land vaker terecht in het UMCG.

Beide ziekenhuizen bieden evenveel bedden voor patiënten die langdurig ziek zijn of een medische behandeling ondergaan. In het Martini Ziekenhuis was vorig jaar 53 procent van de bedden bezet. Omdat het UMCG een meer regionale functie heeft is hun bezetting met 69 procent hoger.