“IND spoor bijster en geen moreel kompas”

nieuws
Foto: js.nl

De Jonge Socialisten Groningen vinden dat Nederland een nieuw dieptepunt heeft bereikt wat betreft het kinderpardon. De aanleiding is de dreigende uitzetting van de 18-jarige Mariam Korashvili naar Georgië.

“Het is onbegrijpelijk dat een 18-jarig meisje dat zich inzet voor haar toekomst, de Nederlandse taal beheerst en op het punt staat haar eindexamen jaar in te gaan, het land wordt uitgezet, ten gevolge van een ontbrekend vinkje in haar dossier. De Immigratie- en Naturalisatiedienst en de verantwoordelijke staatssecretaris lijken niet te beschikken over enig moreel kompas,” aldus Rico Tjepkema, voorzitter van de Jonge Socialisten.

Mariam Korashvili is al jaren in Groningen nadat ze in 2009 Georgië ontvluchtte.

Deel dit artikel:

 1. Er zijn nu eenmaal regels. Als ze haar vwo diploma heeft gehaald kan ze zich ook prima rekken in Georgie. Als je haar niet terugstuurt heeft dit een aanzuigende werking. Ze wist al jaren van tevoren dat haar zit boven het hoofd hing.
  Ik hoop dat Dijkema zijn rug recht houdt en haar uitzet.

  1. Leuk dat iemand schrijft dat ze zich niet kan ontplooien in Georgie nadat ze eerst met leugens en verdraaien van zaken onrechtmatig hier is gebleven. Gestudeerd en geprocedeerd op onze kosten en nog is het niet genoeg.

   Als het ontplooien van vrouwen zo belangrijk is, waarom halen we dan allemaal mensen met vrouwonvriendelijke religies naar binnen die 50 jaar feminisme 1000 jaar terug in de tijd zetten?

 2. Ja, wat is dit voor onzin Rene.
  Ze heeft haar diploma nog niet (staat er duidelijk) en volgens mij is ze overqualified met een diploma in Georgië, de positie van vrouwen (en wat vrouwen geacht worden te doen) laat niet toe haar diploma te gebruiken om haarzelf te laten ontplooien zoals ze dat hier zou kunnen. Bovendien is Georgië niet stabiel te noemen, er zijn namelijk twee Russische vazalstaatjes binnen het grondgebied van Georgië en de situatie is nog altijd onrustig.
  Vertel mij nou wat het nut is van het investeren in kinderen en ze vervolgens naar een kansarme regio sturen waar die investering nutteloos is. Omdat het de wet is? Waar steeds maar weer uitzonderingen op worden gemaakt omdat iedereen weet dat de wettelijk juiste keuze niet de goede keuze is. Maak die uitzondering nu weer.

 3. De feiten uit de uitspraak, binnen vijf minuten gevonden. Gewoon openbaar. Geanonimiseerd, maar duidelijk herleidbaar.

  https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=88508&summary_only=&q=staatssecretaris

  Niks geen “vinkjes”. Eerst in Polen asiel aangevraagd. Daar niet naar teruggekeerd. Vervolgens talloze zinloze procedures gestapeld. Vastgesteld is dat het geen “vluchtelingen” zijn. En ze wisten donders goed dat ze terug moesten. Dat konden ze ook maar hebben dat geweigerd. Daarom is het kinderpardon afgewezen.

  Dus het voeren van zinloze procedures en het weigeren te vertrekken terwijl dat moet en ook kan moet volgens de Jonge Socialisten beloond worden met een verblijfsvergunning. Het “morele kompas” van de Jonge Socialisten blijkt dus vooral ingegeven door onnozelheid. Want dit is geen geisoleerd geval. Ga je dit belonen, dan gaan ook andere afgewezen asielzoekers procedures stapelen om maar de kwalificatie “zielig” te krijgen. De pers vindt dat soort verhaaltjes prachtig, en spelen het spelletje mee. Enig onderzoek doen naar de feiten? Mweh. Aan een moreel kompas heb je niets als je je hersens niet gebruikt, jongens.

 4. @ Jacqueline: Mooi dat je zo’n groot hart hebt. Maar wil je wel even aangeven wie gaat bepalen wanneer de regels wel en wanneer niet worden toegepast? En mag dat dan ook ten nadele van asielzoekers?

 5. Het lijkt er op dat dit item wat asylantenraus mensen aantrekt dat graag regels gebruikt om anderen de hersens in te slaan. Uitschot dus.

 6. Gek dat mijn eerdere reactie hierboven verdwenen is.

  @Jannemieke: Oké, ik heb de uitspraak waar je naar linkt gelezen en kan alleen maar concluderen dat jij daar een heel vreemde samenvatting van geeft. Ze hebben asiel aangevraagd, dat is afgewezen, ze zijn in beroep gegaan dat ook is afgewezen. MAAR, vervolgens staat in die uitspraak, en ik citeer: “Vervolgens zijn de vreemdelingen niet binnen de daarvoor geldende termijn overgedragen aan de Poolse autoriteiten, waardoor overdracht niet langer mogelijk was.” Wiens schuld is dat dan?! Daarop hebben ze logischerwijs opnieuw bij ons asiel aangevraagd, let wel, inmiddels zijn we al ruim een jaar verder. Zelfde scenario, afgewezen en in beroep gegaan, maar dit keer stelt de rechtbank hen in het gelijk! En het is daarna nog diverse keren gebeurd dat ze in het gelijk zijn gesteld. Je kunt asielzoekers niet kwalijk nemen dat ze gebruik maken van de mogelijkheden die ons rechtssysteem nou eenmaal biedt. En als je dan ook nog herhaaldelijk de rechtbank aan jouw kant hebt, dan ga je door, natuurlijk ga je door. Maar al die procedures nemen ongelofelijk veel tijd in beslag, in januari in beroep gaan en pas in november daar een uitspraak over krijgen. Zo gaan er inderdaad zomaar jaren voorbij. Jaren waarin de minderjarige naar school gaat en hier een leven krijgt. Op grond waarvan concludeer jij eigenlijk dat “is vastgesteld dat het geen vluchtelingen zijn”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *