FC Groningen uit op eerherstel

FC Groningen vervolgt zaterdagavond de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior. De ploeg van Ernest Faber werkte vrijdagochtend hun laatste training af. De basiself blijft ongewijzigd.

Met Memisevic trainde de FC vanochtend op Sportpark Corpus Den Hoorn. De nieuwste aanwinst begint zaterdagavond op de bank. Trainer Ernest Faber heeft de beschikking over een fitte selectie.

Historie

Het is de 25e keer dat Groningen op bezoek gaat bij Excelsior. Hiervan verloor de FC er tien en speelde het acht keer gelijk. Zes keer stapte Groningen als winnaar van het veld. De laatste overwinning was in 2012. Toen won de FC met 0-1 door een doelpunt van Lorenzo Burnet.

Onder-23

Verder gaan Sørloth, Mahi en De Vos mee met FC Groningen onder-23. Zij spelen morgenmiddag in de Derde Divisie de uitwedstrijd tegen Scheveningen.

De wedstrijd begint zaterdagavond om half zeven op Woudestein. Scheidsrechter is Serdar Gözübüyük. Hij floot ook vorig seizoen Excelsior-FC Groningen. Toen werd het 2-1 voor de Rotterdammers.

Opstelling FC Groningen: Padt. Hateboer, Reijnen, Maduro, Van Nieff. Hiariej, Drost, Jenssen. Antonia, Van Weert, Rusnak.