FC Groningen heeft doelpunten nodig

FC Groningen treedt komende zondag aan tegen het geplaagde FC Twente. Of Etiënne Reijnen kan spelen, is nog onduidelijk. Hij verliet voortijdig de training met naar het schijnt een enkelblessure.

Met de nieuwe aanwinst Jason Davidson trainde de FC vrijdagochtend op het zonnige Sportpark Corpus den Hoorn. Ernest Faber heeft, op Reijnen na, de beschikking over een fitte selectie. De opstelling is nog niet bekend, maar naar verwachting speelt Memisevic in plaats van Maduro centraal achterin én neemt Tibbling de basisplaats van Tom Hiariej over.

Lastige tegenstander

FC Twente is historisch gezien een lastige tegenstander. De laatste acht Eredivisieduels tegen Twente werden thuis niet gewonnen. De laatste thuisoverwinning in de Eredivsie dateert uit 2007: toen won de FC met 1-0 door een doelpunt van Martijn Meerdink.

Negatief clubrecord

FC Groningen evenaart bij verlies een negatief clubrecord: pas 1 keer eerder verloor de FC drie keer achter elkaar. En met 0 doelpunten is het de enige ploeg in de Eredivisie die nog niet gescoord heeft.

De wedstrijd begint zondag om half 1 in het Noordlease Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.