Busbrug Paterswoldseweg zorgt nog steeds voor problemen

Bewoners aan de Koeriersterweg klagen nog steeds over overlast door bussen die over de busbrug voor hun deur rijden. Afgelopen maandag werd er op de brug een snelheidsbeperking van kracht, maar dat lijkt dus niet te helpen.

“Kijk”, zegt Audrey Wijnberg die namens de bewoners met de media spreekt. “Die blauwe bus die je daar ziet rijden, die rijdt echt harder dan dertig kilometer per uur.” En volgens Wijnberg gebeurt dat vaker. “Laat ik wel even duidelijk zeggen dat er gelukkig heel veel chauffeurs zijn die er rekening mee proberen te houden, maar in de vroege ochtenduren en in de late avonduren dan is het hier race-time.”

Geluidsoverlast
Afgelopen voorjaar werd de tijdelijke brug aangelegd om bussen sneller op het Hoofdstation te kunnen laten arriveren. Vanaf dat moment wordt er door de bewoners geklaagd. “Het probleem is de drempel die de brug met het asfalt verbindt. Als daar te snel over heen wordt gereden dan hoor je dat, en ontstaan er ook trillingen die wij in de huizen voelen.”

Flitspaal of smileys
Volgens Wijnberg is de oplossing dat alle chauffeurs zich houden aan de snelheidsbeperking. “Misschien kunnen ze een flitspaal installeren zoals je die ook op de Emmabrug hebt staan. Of zo’n bord waar een vrolijke smiley op te zien is als je de juiste snelheid hebt, en een droevige smiley als je te hard rijdt.”

De snelheidsbeperking is door de gemeente ingevoerd om daarmee tegemoet te komen aan de klachten van de bewoners. Komend najaar wordt de oplossing geëvalueerd.

Deel dit artikel: