Zonnig dichtersfeestje in Prinsentuin

Heerlijk in het zonnetje zitten en genieten van poëzie. Afgelopen weekend was de negentiende editie van het festival ‘Dichters in de Prinsentuin’. 

De dichters kwamen van heinde en ver om hun werk voor te lezen. Dit jaar waren er meer dan zestig dichters en dus was er voor ieder wel iets naar te luisteren.

Dichters in de Prinsentuin werd dit jaar erg goed bezocht. Op zaterdag waren er zelfs zoveel mensen dat het één van de drukste dagen ooit was. In totaal hebben ongeveer 2.500 mensen een bezoek aan het festival gebracht.

Het was een erg zonnige maar ook bijzondere editie. Zo gebruikte dichter Raymond Haans zijn moment op het Theeveld om zijn vriendin Esther Porcelijn ten huwelijk te vragen. Geëmotioneerd antwoordde zij ‘ja’.

Foto: Esther Steenge
Foto: Esther Steenge

Ook werd er voor het eerst een Manifest geschreven. Dit Manifest, geschreven door dichters Dean Bowen en Maarten van der Graaff, heeft de titel ‘De onderbuik spreekt’ en gaat over de lichamelijke reactie van mensen op poëzie.

Volgend jaar zal het festival voor de twintigste keer worden georganiseerd. Het zal dan op 14, 15 en 16 juli georganiseerd worden.