Zoektocht naar koper Qbuzz gestart

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De NS is de zoektocht gestart naar een koper voor vervoersbedrijf Qbuzz. Dat heeft het spoorwegbedrijf bekendgemaakt.

In maart maakte de NS al bekend Qbuzz te willen verkopen, omdat de spoorwegvervoerder zich wil richten op haar kernactiviteiten. Behalve met Qbuzz stopt het bedrijf ook onder meer met de stationswinkels die het in eigendom heeft. De ondernemingsraad van Qbuzz liet daarop direct weten niet blij te zijn met de plannen, omdat men bang is dat men overgenomen wordt door een buitenlandse vervoerder.

Qbuzz werd opgericht in 2008 en is met een omzet van 208 miljoen euro één van de grootste regionale ov-bedrijven in Nederland. Naast Groningen en Drenthe is het bedrijf actief in Utrecht. Vorig jaar kwam de vervoerder in opspraak door misstanden bij een aanbesteding in Limburg.