Volle zalen bij voorpremière Absolutely Fabulous

nieuws
Foto: Annemarieke Hunze

Voor ‘darlings only’! Het is dringen geblazen bij bioscoop Groninger Forum donderdagavond. De voorpremière van de film ‘Absolutely Fabulous: the movie’ trekt maar liefst drie volle zalen met vrolijk uitgedoste fans.

De film brengt alle leden van de originele cast van de roemruchte televisieserie van weleer weer samen. Ook in de film gaan Joanna Lumley en Jennifer Saunders als het illustere duo Patsy en Edina weer stevig drinkend, winkelend en stappend door het leven. De bezoekers worden vanavond getrakteerd op bubbles en sweets, krijgen een professionele make-over en kunnen bij de klanken van een DJ genieten van champagne en wodka. Kortom, de avond in stijl beleven en daar wordt gretig gebruik van gemaakt.

De bezoekers komen van heinde en verre. Zo ook Anneke Vermeeren en Ingrid Vink uit Wolvega en Drachten. Ze hebben er zin in, zijn al helemaal in stijl uitgedost en leggen uit wat er zo leuk aan is. “Het is hilarisch, overdreven, catchy. Het moet wel je humor zijn. Het is zo fout dat het goed is en dat je denkt…zo wil ik later ook wel worden.” Ook programmeur Martijn Rotgers is er klaar voor en begrijpt de aantrekkingskracht van de film. “Eindelijk na al die jaren is er de film, een feest van herkenning voor de liefhebbers, met dezelfde cast als van de serie. De Engelse humor, het campgehalte, de draak die wordt gestoken met drank- en drugsgebruik, de foute opvoeding van een kind….heerlijk. Binnen een paar uur waren alle zalen uitverkocht.”

Voor wie er niet bij kan zijn vanavond, de film gaat donderdag 21 gewoon in première.

Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Foto: Annemarieke Hunze
Deel dit artikel: