Uitvaart in Mali omgekomen Kevin Roggeveld met militaire eer

Kevin Roggeveld is donderdag in Hoogkerk begraven. Dat gebeurde met militaire eer. De 23-jarige Groninger korporaal kwam twee weken geleden in Mali om bij een oefening met mortiergranaten.

Er werd in de Stadskerk aan de Friesestraatweg een herdenkingsdienst gehouden voor 500 aanwezigen. De militairen in Mali konden de uitvaart via een livestream volgen. De zwaargewonde militair, ook uit Groningen, die nog in het ziekenhuis in Utrecht ligt, kon er op deze manier ook bij zijn. Volgens Rob Essink, luitenant van de Luchtmobiele Brigade, is dit erg belangrijk voor de verwerking. “Er zijn veel mensen bij het ongeval betrokken geweest, die hebben het allemaal zien gebeuren. Op deze manier kunnen ook zij het afsluiten.” Na de herdenkingsdienst vertrok de begrafenisstoet naar Hoogkerk waar Roggeveld begraven werd.

Woensdag was de uitvaart van Henry Hoving uit Winschoten, het tweede dodelijke slachtoffer van de oefening.

Deel dit artikel: