Stadse dierenambulance verplaatst ganzenfamilie

nieuws

De dierenambulance uit de stad heeft dinsdag in Glimmen een ganzenfamilie verplaatst. Glimmenaar Erik Niezen belde de dierenambulance met de mededeling dat er steeds ganzen in zijn tuin liepen.

Erik vertelde de medewerkers van de dierenambulance dat als de familie haar eigen tuin inliep, ze steeds werden aangevallen door een mannetjesgans. Het betrof een Nijlganzenfamilie bestaande uit vader- en moedergans en vijf jongen. Erik had de tuin gebarricadeerd met stoelen en een zeil, zodat de ganzen gevangen konden worden. Pa Nijlgans kon de vangpoging niet waarderen en vloog direct over het hek om Erik aan te vallen. Die greep zijn kans en kreeg de vadergans te pakken. De vadergans werd overgedragen aan André en Sanne van de dierenambulance. Moedergans liep met haar jongen snel een andere kant op, maar ze liepen zich uiteindelijk vast bij de buren.

Met drie kooien vol Nijlganzen zijn ze gezamenlijk met Erik naar de Hunze gereden, dichtbij, in een mooi stukje water.
Daar hebben ze de kooien geopend en is de hele familie vrijgelaten. Vadergans voelde zich toch nog enigszins bedreigd en viel op de valreep Sanne nog aan. Daarna liep hij, met een voldaan gevoel en een patserig loopje, achter zijn gezin aan om vervolgens te gaan zwemmen.