Politie onderzoekt “vermeend” homo-gerelateerd geweld

nieuws
foto: Sammie Lobo / 112groningen.nl

De politie gaat onderzoek doen naar een mishandeling in een café aan de Peperstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag kregen in dat café twee groepen jongeren ruzie met elkaar. Beide kampen doen aangifte.

Zaterdagavond werd bericht dat in de binnenstad een homo slachtoffer was geworden van een mishandeling. Hij kon niet meteen aangifte doen. Volgens diverse getuigen en de politie ligt dat mogelijk anders. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee groepen. Eén groep besloot daarop om te vertrekken, maar daarbij ontstond een schermutseling. De man die zaterdagavond in de media als slachtoffer werd opgevoerd, sloeg daarbij kennelijk als eerste. Diverse getuigen bevestigen dit. Op straat werden surveillerende agenten aangesproken. Beide groepjes wilden aangifte doen. De agenten spraken vervolgens met omstanders en getuigen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Dit alles werd vastgelegd, zodat op een later tijdstip gedegen onderzoek gedaan kan worden. Aan beide partijen werd vervolgens aangegeven dat aangifte doen niet direct mogelijk was. De agenten waren namelijk nodig op straat, het was druk. Er werd een afspraak gemaakt om komende maandag aangifte te doen. Het ene clubje had hier begrip voor. De man, die zaterdagavond zijn verhaal aan de media deed, niet. Later die nacht kwam de man nog naar het hoofdbureau. Ook hier werd hem wederom uitgelegd waarom er geen aangifte opgenomen kon worden.

De politie zal komende maandag van beide partijen de aangifte opnemen. Daarna start een onderzoek om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld. De politie heeft geen aanwijzingen dat het hier gaat om homo-gerelateerd geweld. Het gaat wellicht om uitgaansgeweld zoals dat wel vaker voorkomt in het uitgaanscentrum van een grote stad.