Pokémon Go rage verovert Groningen

Van het Stadspark tot het Noorderplantsoen; de hele stad zit vol met Pokémonjagers die met hun mobiel voor hun hoofd door de stad struinen en Pokémons proberen te vangen. Ze spelen Pokémon Go: dé nieuwe rage in Groningen


Pokémon go is een spel dat je download op je smartphone. Het spel is officieel nog niet uit in Nederland, maar de gekraakte versie wordt al volop gespeeld. Het doel van het spel is de buitenwereld in te gaan en dan Pokémons te vangen. Hoe meer Pokémons je vangt, hoe meer je kan inzetten in een gevecht tegen andere Pokémonspelers. Het spel is gebaseerd op het gameboyspel en de in de jaren 90 erg populaire televisieserie.

De Pokémonjagers zorgen echter voor veel overlast in het verkeer: omdat men niet alleen lopend, maar ook op de fiets of zelfs in de auto voortdurend op hun mobiel zitten. Hierdoor letten ze niet goed op het verkeer. Volgens Veilig Verkeer Nederland zullen er ook meer verkeersdoden gaan vallen.
De beste plekken om een Pokémon te vangen in Groningen zijn het Noorderplantsoen, het Stadspark, de Grote Markt en Zernike.