Meldpunt tegen huisjesmelkers geopend

De Groninger Studentenbond en de gemeente Groningen hebben dit weekend een meldpunt geopend tegen huisjesmelkers. Het meldpunt is er gekomen dankzij een initiatiefvoorstel van de SP.

Het meldpunt dat de naam ‘Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag’ heeft gekregen kunnen huurders melding maken van conflicten met hun verhuurder. “De Groninger Studentenbond heeft de afgelopen jaren al veel klachten binnengekregen van huurders over verhuurders”, zegt voorzitter Dion Glastra. “Er was echter nooit een centraal punt voor, waardoor het opbouwen van dossiers problematisch was.”

De fractie van de SP in de gemeenteraad heeft de afgelopen jaren keihard gewerkt om het meldpunt te lanceren. Het meldpunt is er gekomennaar aanleiding van een steeds groter wordend aantal klachten die ook steeds ernstiger lijken te worden. “We hebben berichten gekregen over verbale bedreigingen en intimidatie door verhuurders nadat de Huurcommissie besloot dat de huur omlaag moest. Dat is ontoelaatbaar en we willen daarom dat huurders makkelijker hun weg weten te vinden naar een plek waar ze met deze klachten terecht kunnen.”