Meer passagiers, dus meer bussen vanaf december

nieuws

Het Q-link netwerk wordt vanaf december uitgebreid met lijn 6, Q-link lila. Dat is nodig vanwege het groeiende aantal passagiers.

De buslijn gaat deels parallel rijden met de bestaande lijn 5, Q-link paars. Het gaat om de lijn van P+R Haren, die via Groningen naar Ten Boer en Appingedam rijdt. Het aantal reizigers op Q-link 5 is de afgelopen jaren met dertig procent toegenomen ten opzichte van de vroegere P+R citybus. Het wordt de komende tijd nog drukker, en dat heeft te maken met het invoeren van het studentenreisrecht voor MBO-studenten van 16 en 17 jaar.

Verder worden de routes van de Q-liners van Emmen, Stadskanaal, Assen en Drachten naar de stad uitgebreid en verbeterd. De nieuwe dienstregeling gaat op 11 december van dit jaar in.