“Ik kan gewoon muziek laten horen door middel van een code”

Opgetogen en enthousiaste gezichten woensdag op de Hanzehogeschool. Dit keer niet van studenten maar van jonge tieners die daar deze week de Summerschool volgen.

“We organiseren deze Summerschool nu voor de tweede keer”, zegt Annette Doornkamp van de Hanzehogeschool. “Wat we willen is dat we jonge mensen enthousiast maken voor techniek en energie, en door middel van workshops laten zien wat er zoal mogelijk is.”

Vier dagen lang worden er diverse workshops aangeboden. “Ik ben nu bezig om een script te maken zodat ik muziek uit een luidsprekertje kan krijgen”, vertelt Jorn. “Kijk, als ik dit doe dan hoor je nu nog maar één toontje, maar ik moet dus iets bedenken waardoor die tonen kunnen veranderen.” Jorn is erg enthousiast over de Summerschool. “Ik vind dit echt geweldig. Techniek is helemaal mijn ding.”

Met veertig deelnemers is de Summerschool een groot succes. De Hanzehogeschool probeert om volgend jaar weer een editie te organiseren, die als het aan Doornkamp ligt ook iets groter van opzet zal zijn.