“Ik hoop dat mijn Nederlands door de zomerschool beter wordt”

Op het Alfa College is men maandag gestart met de zomerschool. De school is bedoeld voor studenten die moeite hebben met taal en rekenen.

“Vorig jaar hebben we een pilot van de zomerschool gehouden”, zegt Marion Arends van het Alfa College. “Dat is ontzettend goed bevallen, waardoor we besloten hebben het dit jaar weer aan te bieden, ook omdat we geconstateerd hebben dat er erg veel vraag naar is.”

In totaal hebben zich honderd deelnemers aangemeld. “Het is een heel gevarieerd gezelschap. Het zijn voornamelijk tieners en twintigers die in Nederland zijn komen wonen en moeite hebben met de Nederlandse taal en met rekenen. Door middel van de lessen die we deze week en in de laatste week van augustus aanbieden proberen we hun niveau te verbeteren.

Eén van de deelnemers is Tarik Lkhejeme uit Syrië. “Ik vind het echt heel leuk om hier aan deel te nemen. “In Syrië heb ik een universitaire opleiding gevolgd maar de burgeroorlog die in 2011 uitbrak, heeft er voor gezorgd dat ik dat nooit heb af kunnen maken. Vorig jaar ben ik naar Nederland gekomen. Met rekenen heb ik geen probleem, maar de Nederlandse taal, en vooral de grammatica, vind ik lastig.

De zomerschool wordt deze week, en in de laatste week van augustus gehouden op de vestiging aan de Admiraal De Ruyterlaan.