“Het is geweldig om iets voor kinderen in Ethiopië te kunnen doen”

Stoeltjes en tafeltjes voor een basisschool in Ethiopië. Daar zijn Esmée en Roban, leerlingen van het Praedinius Gymnasium het afgelopen schooljaar druk mee bezig geweest om dit te realiseren.

Het plan om iets te doen voor kinderen in Ethiopië ontstond toen Esmée met een vrijwilligersorganisatie in Ghana was. Ze zag hoe de mensen daar leefden en ze besloot dat ze iets wilde doen. “Toen ze terug kwam heeft ze mij in het project betrokken”, vertelt de zeventienjarige Roban. “Toen hebben we de stichting Sprouteen”.

Maar het bleef niet bij alleen een stichting. “Op het Praedinius hebben we een maatschappelijke stage en het bleek mogelijk om ons goede doel te koppelen aan deze stage waardoor de hele school in actie kwam voor Ethiopië. Mede-leerlingen zijn bijvoorbeeld spullen gaan verkopen op Koningsdag om daarmee maar zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ik vind het echt geweldig dat iedereen zo ontzettend goed bezig is geweest.”

Ethiopië is een land in het noorden van Afrika. “De school waar wij geld voor ingezameld hebben staat in het noorden van het land, en behalve een gebouw is er verder eigenlijk niets. Geen stoelen en tafels, maar ook geen computers en lesmateriaal.”

Of het streefbedrag van 4.700 euro gehaald is, is onbekend. “Dat wordt vrijdag bekend gemaakt tijdens onze laatste lesdag.” Tot die tijd kan er nog geld gedoneerd worden op de website van Sprouteen.