Groninger Brandweer voert actie op Grote Markt

De brandweer ging donderdagmiddag naar de Grote Markt. Onder het motto ‘zo lek als een (b)(m)andje’ plakten ze gratis fietsbanden om actie te voeren tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

De Groninger brandweer hield deze ludieke actie naar aanleiding van de ‘vroegpensioenregeling’, wat zij zo ‘lek als een mandje’ noemen. Daar is de vakbond het niet mee eens : “Eerder stoppen met werken is geen luxe, maar een noodzaak”, aldus FNV Overheid bestuurder Erik Gerritsen.

De regeling is tien jaar geleden ingevoerd. In de loop der jaren is de wet een aantal keren veranderd. Zo gingen brandweerlieden voor 2006 op hun 55e met pensioen, nu is dat op hun 59e. De brandweer wil dat de regeling in ere wordt hersteld en startte 27 juni met acties door heel Nederland. De Groninger brandweer sloot zich hier 4 juli bij aan.

Brandweer Groningen houdt in tegenstelling tot hun collega’s de acties publieksvriendelijk. Wanneer de volgende actie is, is nog niet bekend.