“Dat we ons zelfgeschreven lied in zo’n studio mogen opnemen is wel heel tof”

Voor de leerlingen muziek van het Zernike College in Haren staat deze dagen een opmerkelijke uitdaging te wachten. Zij mogen hun zelfgeschreven liedje in een professionele geluidsstudio opnemen.

“Dit schooljaar hebben ze van ons de opdracht gekregen om een lied te bedenken en te schrijven”, zegt docent Kirsten Holwerda. “Dus zelf de zangteksten, maar ook de instrumentale invulling. Deze dagen duiken ze hier aan de Bieslookstraat de geluidsstudio van Muziek Organisatie Noord in om hun laat op band te zetten.”

“Ik vind dit heel tof”, zegt drummer Daan. Daan maakt onderdeel uit van een bandje van acht personen. “We hebben een pop-liedje geschreven waarbij qua instrumentarium gebruik maken van drums, piano en gitaar. De zang wordt gedaan door meerdere zangeressen.” In twee uur tijd moet het lied opgenomen worden. Daarbij worden ze geholpen door geluidstechnicus Michel Wijninga. “Dat klinkt als heel veel tijd, maar dat is het absoluut niet. Het is alle zeilen bijzetten.”

De leerlingen worden niet beoordeeld op hun kunsten. “Dat hebben we al eerder gedaan”, zegt Holwerda. “Dat we nu in een studio bezig zijn is om hen ook die ervaring mee te geven. Dat ze kunnen zien wat er allemaal bij komt kijken, en dat ze ook leren samenwerken.” En het resultaat? “Ik ben heel tevreden. Het is ook een erg leuk vrolijk liedje geworden.”