Brandweer harkt Noorderplantsoen bij elkaar

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De beroepsbrandweerlieden van de Groninger brandweer gaan dinsdagmiddag hun pensioen bij elkaar harken in het Noorderplantsoen. Dat meldt vakbond FNV maandagavond.

Het gaat om een zogenaamde publieksvriendelijke actie die gehouden wordt vanwege een cao-conflict. De brandweermensen zijn boos vanwege het plan om de pensioenleeftijd te verhogen van 55 naar 62 jaar. De brandweerlieden zijn tegen dit plan omdat ze vinden dat hun werk zwaar en gevaarlijk is.

“Brandweermensen hebben te maken met fysiek en mentaal zwaar werk”, zegt Erik Gerritsen van FNV Overheid. “Het is daarom noodzakelijk om op tijd te kunnen stoppen in ruil voor een fatsoenlijk pensioen.”

Het bij elkaar harken van het pensioen begint dinsdagmiddag om 14.00 uur. Tijdens de actie gaan de brandweerlieden tekst en uitleg geven aan voorbijgangers waarom er actie gevoerd wordt.

Deel dit artikel:

  1. In de bouw werken is minstens zo zwaar en gevaarlijk gezien de vele dodelijke en niet-dodelijke ongelukken,brandweermannen zouden eens mee moeten draaien in de bouw om te zien wat echt zwaar werken is.

  2. Heb met twee van deze kanjers een gesprekje gehad, bah wat een ellende!! Het kan toch niet zijnd at de mensen die WIJ NODIG HEBBEN (!!!) zo worden afgedankt?? Sorry, maar ik zie zo vaak mensen geholpen worden door brandweer, ambulancepersoneel en politie en iedereen trekt z’n bek open als ze iets niet helemaal goed doen of onhandig aanpakken. Dan is er wel media attentie voor, dan is een fout enorm opgeblazen , maar ho maar als ze onze hulp nodig hebben.

    Luister, deze mensen gaan LETTERLIJK voor iedere onbekende DOOR HET VUUR , we kunnen ze dag en nacht bellen, ze willen ook best je kat uit de boom vissen. Wat krijgen ze er voor terug? Geef maar even 52% van je pensioen af van het potje wat we “klaar hadden staan” zodat je na je heftige , zware, traumatische werk mag hebben om twee jaar te overleven, oh en ga maar even in de bijstand waar je verplicht vrijwilligerswerk moet doen en moet werk zoeken omdat je anders aal je lot over gelaten word. ……..
    Wat is dit voor bullshit mensen?? Hoe bestaat het dat dit in een “beschaafd” land als Nederland kan??!!

    Ik zeg, HELP DE BRANDWEER UIT DE BRAND!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *