Brandweer harkt Noorderplantsoen bij elkaar

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De beroepsbrandweerlieden van de Groninger brandweer gaan dinsdagmiddag hun pensioen bij elkaar harken in het Noorderplantsoen. Dat meldt vakbond FNV maandagavond.

Het gaat om een zogenaamde publieksvriendelijke actie die gehouden wordt vanwege een cao-conflict. De brandweermensen zijn boos vanwege het plan om de pensioenleeftijd te verhogen van 55 naar 62 jaar. De brandweerlieden zijn tegen dit plan omdat ze vinden dat hun werk zwaar en gevaarlijk is.

“Brandweermensen hebben te maken met fysiek en mentaal zwaar werk”, zegt Erik Gerritsen van FNV Overheid. “Het is daarom noodzakelijk om op tijd te kunnen stoppen in ruil voor een fatsoenlijk pensioen.”

Het bij elkaar harken van het pensioen begint dinsdagmiddag om 14.00 uur. Tijdens de actie gaan de brandweerlieden tekst en uitleg geven aan voorbijgangers waarom er actie gevoerd wordt.