Vloggers: ‘Het kan ook te ver gaan’

Vloggen is een trend die steeds populairder wordt. Vloggers halen soms de meest gekke stunts uit om in de publiciteit te komen. Maar hoe ver kun je gaan als vlogger?

Vloggen is eigenlijk het nieuwe bloggen. Op video leggen vloggers vast wat ze doen in het dagelijkse leven en plaatsen dit online. Er lijkt nu een nieuwe trend te zijn om halsbrekende stunts uit te voeren om in de publiciteit te komen. Zo zijn Brabantse vloggers mee gaan liften op het dak van een trein. Maar hoe zit het eigenlijk met de Groningse vloggers? Waar ligt volgens hen de grens?

Marcel Liu en Lisa de Graaf zijn beide vloggers studerende in Groningen. Ook zij zien dat vloggers steeds verder gaan om spannende vlogs te maken.  Toch vinden ze dat er geen grenzen overschreden moeten worden. ‘Je moet tegenwoordig gekke dingen uithalen om views te krijgen, maar je moet je wel aan de regels houden’ vindt vlogger Marcel Liu.

Hink Jan Apotheker is expert op het gebied van vloggen. ‘Als ik een video maak over hoe leuk de Grote Markt is krijg ik geen kijkers, het moet spectaculair zijn’ zegt Apotheker. Dit is volgens hem de reden waarom vloggers steeds verder gaan. Marcel en Lisa vinden dat je de grens best mag opzoeken, maar dat je niet te ver moet gaan.