Thijmen Kupers opnieuw kampioen, maar mist Olympische limiet

sport
Foto: Sybren Mulder

Thijnen Kupers is zondag in Amsterdam voor de vierde maal op rij Nederlands kampioen op de 800 meter geworden,. De atleet van Team 4 Mijl was echter net niet snel genoeg om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Kupers liep een tijd van 1 minuut 45,20. Hij kwam vijf honderdste seconde tekort voor de limiet. Wendy Koolhaas van Groningen Atletiek won haar derde titel op het onderdeel kogelslingeren, met een worp van 62 meter 65. Haar clubgenote Eva Reinders werd derde. Jorinde van Klinken, ook van Groningen Atletiek, won zilver op het kogelstoten en het discuswerpen.

Medailles waren er verder nog voor Wouter Ploeger (tweede op de 5 kilometer), Suzanne Voorrips (derde op de 200 meter) en Marcella Herzog (derde op de 5 kilometer). Alle drie zijn ze lid van Team 4 Mijl uit Groningen.

Deel dit artikel: