Studenten tegen verhoging collegegeld

Het wettelijke collegegeld zal vanaf studiejaar 2017/2018 boven de 2.000 euro per jaar komen. Veel studenten zijn tegen deze verhoging. 
Komend jaar betalen studenten 1.984 euro per jaar. Het jaar erop komt daar 22 euro bij. Ondanks dat het maar een kleine verhoging is vreest Tina Fahrer van de Groninger Studentenbond dat onderwijs hierdoor minder betaalbaar wordt voor studenten.

Niet alleen de Groninger Studentenbond is tegen een verhoging van het collegegeld , ook de studenten zelf. Voormalig onderwijsminister Plasterk wilde met de opbrengst de salarissen van docenten verhogen. Studenten vinden deze investering overbodig, tenzij de kwaliteit van het onderwijs hierdoor verbetert. Dit zien de Groningse studenten alleen niet snel gebeuren.

Ondanks dat het wettelijke collegegeld nu boven de 2.000 euro uitkomt, is het de kleinste toename in jaren. Voor studenten betekent deze verhoging één glas bier minder per maand.