Studenten en scholieren knappen wijk op: “Ik vind het heel mooi”

Studenten van de Hanzehogeschool zijn de afgelopen maanden samen met leerlingen van cbs De Kleine Wereld aan de slag gegaan om de Indische Buurt op te knappen. “Er werden heel veel leuke ideeën aangedragen.”

De studenten werken vanuit de stichting Move. Een stichting die zich dit jaar als doel had gesteld om verbeteringen aan te brengen in een achterstandswijk. “We kwamen terecht in de Indische Buurt en hebben samen met leerlingen uit groep zeven en acht van de school aan de Celebesstraat gezocht naar oplossingen om de wijk te verbeteren.”

Bij het verbeteren viel het oog al snel op het schoolplein. “Dat kon wel wat vrolijker”, zegt Silvanco. “We hebben toen ideeën aangedragen als een zwembad, een game-hal en een trampoline”, vult haar klasgenootje Yousa aan. “Uiteindelijk is het een graffiti-kunstwerk geworden, dat de leerlingen ontworpen hebben en door een professionele kunstenaar is aangebracht op een muur.

Het kunstwerk werd vrijdagochtend onthuld. Bij de onthulling waren leerlingen van de school aanwezig, maar ook buurtbewoners uit de wijk. “Ik vind dat het heel erg mooi is geworden.”

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer