Sluiting dreigt voor Books4Life

Books4Life is gevestigd in een pand in de Rivierenbuurt waarvan per 27 juni de huur wordt opgezegd. De vrijwilligers dreigen daarom met alle boeken op straat te komen staan.

Books4life draait op vrijwilligers en 90% van de opbrengst gaat naar goede doelen als Oxfam Novib en Amnesty International. Ook wordt er geld gedoneerd aan kleinere projecten. Door verkoop van tweedehands boeken wordt dit geld opgehaald.

Nu dreigt het pand te moeten sluiten. Dit is een grote klap voor de vrijwilligers en de klanten van de winkel. Om toch door te kunnen gaan met de verkoop is een nieuw pand nodig, maar het blijkt een hele opgave om een nieuw pand te vinden. Er zijn namelijk een aantal eisen waar een pand aan moet voldoen. Zo moet het 50m2 groot zijn, en het moet in de omgeving van het centrum liggen. Na veel rondbellen heeft de winkel nog steeds geen nieuw onderdak kunnen vinden.

De winkel is nog geopend t/m 18 juni, dan moet er toch echt een nieuw pand gevonden worden. Books4Life verzoekt iedereen om met ideeën te komen voor nieuw onderdak. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Books4Life.