Rode Kruis deelt rugzakken uit aan brugpiepers

Aankomende brugpiepers ontvingen woensdag een gevulde rugzak. De rugzakken waren bedoeld voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.

De actie werd georganiseerd door de Studentendesk van het Rode Kruis Groningen. Zij vonden het tijd dat er aandacht kwam voor dit armoedeprobleem. Een goede start op de middelbare school is namelijk erg belangrijk.

De tassen werden uitgedeeld in de Voedselbank, die het initiatief steunt. De rugzakken konden tegen de kostprijs gekocht worden en er werden zelfs een paar tassen gratis geleverd. Hierdoor was de rugzak goed gevuld worden met schoolspullen, zodat de kinderen goed voorbereid aan hun middelbare schoolperiode kunnen beginnen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *