Leerlingen Augustinus winnen verhalenwedstrijd

Vmbo klas AT2a van het CSG Augustinus won met het verhaal ‘Wat is er met Najib’ de verhalenwedstrijd ‘Er Was Eens’. In totaal deden er 657 deelnemers mee uit 33 klassen. Toch wist de klas de jury te overtuigen door een goede pitch neer te zetten. In deze pitch werd er door de leerlingen namelijk op een prachtige manier met taal gespeeld. De kijker werd op deze manier heel nieuwsgierig gemaakt naar het verhaal. Het verhaal gaat over een jongen die een lastige thuissituatie heeft. Hij moet zijn broertje achterlaten en naar Syrië vertrekken.

Het is de derde keer dat de verhalenwedstrijd werd georganiseerd. De wedstrijd is speciaal voor jongeren uit de onderbouw van het vmbo. Leerlingen kregen een gastles van een auteur en konden zo onder professionele begeleiding hun verhaal uitwerken. Dit verhaal moest vervolgens door middel van een pitch worden gepresenteerd aan een jury.

De klas heeft met de winst voor elke leerling een boekenkast met tien boeken gewonnen en een feestelijke afsluiting die vandaag plaatsvond.