Korfballers Nic. winnen A.P. Buitenbeker

sport
Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Het vierde team van Nic./Alfa College heeft woensdagavond met het winnen van de noordelijke bekercompetitie de A.P. Buitenbeker gewonnen. In de finalewedstrijden werd afgerekend met drie concurrenten.

De finale werd georganiseerd op de korfbalvelden van KIA in het Drentse Koekange. Onder prachtige weersomstandigheden zag het rijk toegestroomde publiek dat Nic. weinig moeite had om af te rekenen met haar concurrenten. In de eerste ronde werd OKO/Bies uit Opende werd met 10 – 15 verslagen. In de tweede ronde trad korfbalvereniging KINEA uit De Knipe aan. Bij rust leidde Nic. met 8 – 4. Uiteindelijk werd dit uitgebouwd naar 14 – 5.

De laatste opponent in de finale was DWA/Argo uit Winsum/Bedum. Het zou een spannende wedstrijd worden waarbij in de eerste helft de punten over en weer vielen. Bij rust stond het 7 – 6 in het voordeel van DWA/Argo. Na de thee wisten de groen witte-krijgers de achterstand om te buigen en werd er met 12 – 18 gewonnen.

De A.P. Buitenbeker wordt sinds 1972 uitgereikt en is vernoemd naar Arend Pieter Buiten. Met de prijs wordt deze markante figuur uit de Drentsche Korfbal Bond herdacht. De prijs werd woensdagavond uitgereikt door wethouder Jan van ’t Zand (Gemeentebelangen).