Harenaren zamelen geld in voor zelfstandigheid

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

Een groep ondernemers in Haren wil een bedrag van één miljoen euro inzamelen om de gemeente zelfstandig te houden. De ondernemers zien een fusering met Groningen en Ten Boer niet zitten.

Met het geld verwacht de groep, die uit ondernemers en ex-ondernemers zonder politieke achtergrond bestaat en onder de naam ‘Stichting Zelfstandig Haren’ werkt, dat de gemeente binnen vijf jaar weer financieel gezond is, waardoor Haren weer als een zelfstandige gemeente kan functioneren. Met de één miljoen euro die opgehaald moet gaan worden wil de groep de gemeentelijke bezuinigingen verlichten.

De ondernemers zien een fusering niet zitten omdat men bang is dat er dan gekort wordt op voorzieningen als zwembaden, scholen en sportvoorzieningen.

Afgelopen zaterdag ontstond er in de gemeente een bestuurlijke crisis nadat wethouder Paula Lambeck (VVD) uit het college stapte, nadat de liberale partij liet weten niet langer tegen fusering te zijn. Mocht er een herindeling komen dan zal het opgehaalde geld van de groep ondernemers teruggestort worden.