Haren bezuinigt niet op armoedebeleid

nieuws
Foto: gemeente Haren - haren.nl

De gemeente Haren gaat niet bezuinigen op het armoedebeleid. Dat werd maandagavond besloten op de gemeenteraadsvergadering waar de perspectiefnota 2017 behandeld werd.

Haren staat de komende jaren voor een flinke bezuinigingsopdracht. Tot en met 2022 moet er zo’n vijftien miljoen euro bezuinigd worden. Dat er niet getornd gaat worden aan het armoedebeleid is een initiatief van de coalitiepartijen CDA, Gezond Verstand Haren en D66. Door niet te bezuinigen op het armoedefonds zal er niet getornd worden aan de stichting leergeld, het jeugdsportfonds en het participatiefonds.

Harenaren zullen de komende jaren merken dat er op andere gebieden wel bezuinigd zal worden. Zo is het de bedoeling om het vastgoed van sportverenigingen zoveel mogelijk af te stoten naar de clubs zelf. Daarnaast zal er ook gesneden worden in de cultuursector, en zal de ozb verhoogd worden.

Deel dit artikel: