‘Hairspray’ voor 10-jarige bestaan Kunst & Multimedia

Om het 10-jarige bestaan van Noorderpoort Kunst & Multimedia te vieren wordt er groots uitgepakt met de internationale musical Hairspray. Tijdens ImpressFest, het jaarlijks terugkerend showcase festival voor examenstudenten zal de musical worden getoond.

De productie van de musical ligt in handen van de studenten zelf. Wel krijgen ze ondersteuning van professionals uit het werkveld. Met de musical worden studenten voorbereid op het echte werk. De musical barst niet alleen van de energie, er zit ook een achterliggende boodschap in.

Het verhaal van de musical speelt zich af in het jaar 1962 in Baltimore. Hier woont Tracy Turnblad, een meid met een grote droom. Haar droom is namelijk om te kunnen dansen op nationale televisie. Uiteindelijk weet ze een plekje te veroveren in de Corny Collins Show. Hier probeert ze met haar roem te vechten voor de integratie van alle huidskleuren binnen de show.

Het belooft een kleurrijke, vrolijke musical te worden met een goede boodschap. Mensen die de musical in het echt willen bewonderen , Hairspray de musical is van 20 juni t/m 2 juli te zien in de festivaltent op het veld achter Noorderpoort Kunst & Multimedia.