Geen nieuw onderzoek naar dode kraker Marco

nieuws
Foto: flickr.com/photos/-jvl-/

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft de kamervragen van Marcouch (PVDA) over het onderzoek naar het overlijden van kraker Marco in Groningen in 1990 beantwoord. Er komt geen nieuw onderzoek.

Onlangs bracht Bart FM Droog de zaak opnieuw onder de aandacht en wees in de richting van moord met als dader ‘Satan’.

Minister Van der Steur reageert: “Indien sprake zou zijn geweest van moord zou het delict niet verjaren. Er zijn geen aanwijzingen dat sprake is geweest van moord. Er is dan ook geen aanleiding het onderzoek te heropenen.  Het onderzoek is in 2005 door het Openbaar Ministerie gesloten. Indien wordt uitgegaan van het delict doodslag, is het feit op 21 april 2005 verjaard. Er is geen enkel verband tussen het verloop van het strafrechtelijk onderzoek en de wijzigingen in het Cold Case Team.”

 

Reconstructie: Kraker Marco vermoord door Satan